U utorak u novinama "Nova" pročitajte zašto je pokrenut predistražni postupak protiv bivšeg Vesičevog saradnika Nikole Kovačevića u tekstu: "Bivši gradski sekretar krio više od pola miliona evra i oružje".

„Samo novi izbori u Beogradu zaustavljaju dalje uništavanje grada“, kaže za „Novu“ Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP. Ona na tvrdnje da je Vučić obećao Đilasu izbore odgovara da je Vučić priznao da ova vlast u Beogradu nema legitimitet „jer je 70.000 Beograđana glasalo protiv njih“ .

Povodom inicijative opozicije za smenu Aleksandra Šapića ona očekuje da se ostali izjasne – da li gradonačelnik krši zakon ili ne.

Aleksandar Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“ kaže za naš list da se bori da škole ne tretiraju roditelje kao mušterije.

„Korupcija na tržištu je toliko ukorenjena, marže su zaista velike i neki su spremni da dugogodišnju praksu kupovine udžbenika brane ‘i rukama i nogama'“, navodi Kavčić.

On dodaje da podaci za prošlu školsku godinu pokazuju da su se u 316 škola koristili udžbenici koji se nalaze na besplatnabiblioteka.com i da veruje da će ove godine taj broj biti i veći.

„Svi političari su udareni u glavu“ kaže za „Novu“ jedan od najvećih ruskih sineasta Aleksandar Sokurov.

„Ako je problem političke vrste, onda sedite za sto dugačak koliko treba i razgovarajte do smrti. Diplomate, carevi, predsednici crknite za tim stolom vi, a ne vojnici“, kaže Sokurov koji je snimio novi film pod nazivom „Bajka“.

Orlovi su bili utučeni posle remija sa Kamerunom i poručuju: Bili smo naivni i primili smo dva glupa gola.

U novom broju saznajte i gde su i šta rade srpske aristokratkinje iz senke.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar