Novine „Nova“ od srede objavljuju kako kriminalci, bliski naprednjacima, više ne kriju veze sa vlastima i otvoreno su u službi vladajuće stranke: "Mi vama mišiće, vi nama slobodu“.

Oni nemaju problem sa zakonom, sa institucijama, njih niko ne poziva na saslušanja, niti ih krivično goni, niti su po zatvorima. To je jedna simbioza organizovanog kriminala i politike. Oni SNS-u daju svoje resurse na raspolaganje, a od stranke dobijaju zaštitu od krivično-pravnog gonjenja, kao i povoljnije sudske presude“, kaže za „Novu“ advokat Ivan Ninić.

List pod naslovom „Ucenjuju i robijaše da glasaju za SNS“ piše da lobiranje za Srpsku naprednu stranku nije zaobišlo ni zatvore.

Ko ne glasa kako treba, taj dobija premeštaj u neki drugi zatvor, otkrio je za „Novu“ jedan osuđenik iz pančevačkog Kazneno-popravnog zavoda, dok iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija oštro demantuju navode osuđenika.

„Vučić i Šapić znaju da ih Beograđani ne žele i da će ih smeniti“, ističe za „Novu“ Mila Popović, Stranka slobode i pravde.

Novine pišu da „Telekom“ duguje „Pošti“ 17 miliona evra i navode da se iz izveštaja nezavisnog revizora vidi da je dug uglavnom nastao na osnovu zakupa poslovnog, tehničkog i skladišnog prostora od JP PTT, kao i za kupovinu opreme od „Pošta NET“.

„Nova“ analizira kako su cene ključnih prehrambenih namirnica za praznični ručak porasle u odnosu na prošlu godinu: „Skuplja svečana trpeza – kilogram pečene jagnjetine ide do 3.000 dinara“.

List donosi priču o sedmočlanoj porodici Ilijin iz banatskog sela Novo Miloševo, koja živi šest godina bez struje: „Naša mlađa deca nisu nikada gledala crtani“.

„Glasam za promene i 17. decembar je stani-pani“ poručuje frontmen benda „Lav hanters” Milan Mumin za „Novu“ pred beogradski koncert.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar