U novinama „Nova“, od srede, saznaćete da li je i ko obezbedio većinu u Skupštini Beograda, koliko su krediti skuplji za penzionere, nego za stalno zaposlene, kao i kako je u prepisci dvojice crnogorskih kriminalaca pomenut brat predsednika Srbije.

List objavljuje da je na pomolu vlast u Beogradu pošto je jedan od odbornika sa liste „Mi – glas iz naroda“ Aleksandar Jerković preksinoć pozvao Branimira Nestorovića na sastanak o dogovoru oko vlasti.

„Prvo je Aleksandar Šapić uputio odbornicima liste ’Mi – glas iz naroda‘ da razgovaraju o formiranju vlasti, a onda se oglasio Toma Fila i rekao da će pojedini odbornici sa Nestorovićeve liste podržati SNS i SPS za formiranje vlasti u Beogradu“, piše „Nova“.

Ugrađujemo“ se u poraz iz koga ne umemo da izađemo, poručuje u intervju za „Novu“ prof. dr Dubravka Stojanović.

„Ovde prošlost nije otišla. Vas vlasti drže u neprestanom vraćanju životu u prošlosti, jer nemaju način da vam ponude bolju sadašnjost ili bolju budućnost, pa im je lakše da promene prošlost da bude bolja“, kaže istoričarka.

„Nova“ imala uvid u ugovore državne institucije sa pojedinim advokatskim kancelarijama: „Fond za razvoj zastupaju Vesićev sponzor i Belivukov branilac“.

Nemanja Aleksić je Goranu Vesiću donirao pokretnu kancelariju, Vladimira Lučića povezivali su sa ocem Novaka Nedića, dok se Aleksandar Đorđević preporučuje kao čovek koji je imao „veliki broj oslobađajućih presuda“ pred Specijalnim sudom, pišu novine o advokatima Fonda za razvoj.

List analizira zašto najstariji građani kod banaka nisu ravnopravni sa onima koji su u radnom odnosu: „Penzionerima kamate na kredite i do 23 odsto“.

Zajmovi za ovu populaciju skuplji su zbog njihovih godina. Banke se od ovog rizika štiti osiguranjem, ali stavka ne postoji u ugovoru, već je trošak uračunat u kamatu, piše „Nova“.

List prenosi i saznanja podgoričkih „Vijesti“ koje su objavile „Skaj“ prepisku dvojice crnogorskih kriminalaca: „Zvonko, u svaku rabotu, u talu s Andrejem Vučićem“. Ljubo Milović i Miloš Božović, kako se navodi, komentarisali su kako su Zvonko Veselinović i brat predsednika zajedno slavili „prvu milijardu“.

Najradije bih umro za književnost, tvrdi pisac Igor Marojević.

„Siromašno društvo koje bi značajno ulagalo u prosvetu i kulturu moglo bi da se pacifikuje i takmiči u mnogo multikulturalnijem kontekstu od šireg regionalnog, ali sistem koje bi prosvećivao birače nije poželjan na poluostrvu. Ne verujem ni da će biti“, kaže književnik za „Novu“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare