U novinama "Nova" u petak pročitajte sve o ubistvima novinara, advokata i kriminalaca koji su bili "na merama" u tekstu "Ubistva pod budnim okom BIA".

Goran Mihajlović bio je prva žrtva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a ubijen je dok je bio pod merama nadzora. Ovo nije prvi slučaj likvidacije koja se dogodila pred očima bezbednosnih službi, jer su pod prismotrom bili i ranije ubijeni novinar Slavko Ćuruvija, advokat Dragoslav Miša Ognjanović i nekoliko kriminalaca.

Najveće preduzeće u gubicima je zbog uvoza struje, ali i zbog aranžmana koje je Elektroprivredi Srbije nametnula Vlada. U tekstu „EPS zbog TV pretplate godišnje u minusu milijardu dinara„, navodi se i da je ukupan gubitak EPS do januara 2022. iznosi oko 23 milijarde dinara.

Predsednik Srbije najavio je povećanje penzija i minimalnih zarada, a ekonomisti za „Novu“ tvrde da će inflacija pojesti obećana povećanja penzija i minimalca.

„Računa se da će inflacija biti 10,4 odsto, prema tome, kada Vučić kaže da će penzije biti povećane od 18 do 20 odsto, to je u najboljem slučaju, u realnom izrazu polovina. Dakle, realno povećanje u novčaniku može da bude osam ili devet odsto“, objašnjava za „Novu“ ekonomista Ljubomir Madžar.

„Nova“ je istraživala kako se Srbija vozi – bilo vozom ili međugradskim autobuskim prevozom. Do Bara ćete se truckati vozom i po 20 sati, a u Srbiji sa umiranjem sela „umiru“ i autobuske linije zbog čega su protestovali građani iz mesta u okolini Niša.

„Mi smo se preporučili za deponiju Evrope„, kaže za „Novu“ književnik Dragan Velikić povoom reizdanja romana „Hamsin 51“.

„Pokušao sam da zamislim šta će biti kroz 30 godina. Sve mi je govorilo da neće biti ništa. Da će biti jedna loša večnost u kojoj mi živimo. To je kao ona temperatura 37,2 koja traje, niste zdravi, a niste ni mnogo bolesni da biste umrli“, objašnjava Velikić.

Ako idete na domor, to ne znači da se selite, zato smanjite prtljag. Pročitajte kojih 10 odevnih predmeta pokriva 10 dana mora.

Čitajte „Novu“!

***

BONUS VIDEO: Nika Survivor Live

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare