Taman kad su mislili da je sa tužbama gotovo, protiv medicinskog tima Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, stigla je još jedna, anonimna, krivična prijava, zbog korišćenja video-nadzora.

Nakon što je Komitet za profesionalnu etiku Univerziteta u Nišu odbacio četiri prijave protiv ove klinike, usledila je nova, anonimna krivična prijava, u kojoj su kardiohirurzi optuženi da video-nadzor na Klinici „nije deo mreže Univerzitetskog kliničkog centra“.

Foto: Privatna arhiva

Tim povodom rukovodstvo Klinike je, prema rečima direktora prof. dr Dragana Milića, ispitala policija.

Pročitajte još:

“Rukovodstvo Klinike za kardiohirurgiju dalo je iskaz niškoj policiji usled anonimne krivične prijave”, saopštio je dr Milić i istakao da imaju sve neophodne dozvole, a da jedino nemaju liste čekanja.

Foto:privatna arhiva

“’Svet menjaš svojim primerom, ne svojim mišljenjem’ – Paulo Koeljo”, napisao je profesor Milić, na svom Fjesbuk profilu.

I dodao:

“Danas je rukovodstvo Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš u prostorijama klinike dalo još jedan iskaz pripadnicima policije zbog anonimne krivične prijave, u kojoj smo optuženi da ‘video nadzor na klinici nije deo mreže video nadzora UKC Niš’. Video nadzor na klinici je deo projektne dokumentacije još iz vremena kada je zgrada klinike i otvorena (2014. godine)… Klinika je uvek i uvek će raditi u skladu sa Zakonom. Imamo sve neophodne dozvole u skladu sa zakonom i propisom. Jedino što nemamo su liste čekanja…”, napisao je doktor.

Podsetimo, početkom februara Klinički centar u Nišu formirao je komisiju koja će ispitivati da li se na Klinici za kardiohirurgiju opravdano troši lek Simdax, koji se propisuje za jako oštećeno srce, a Milić je rekao da se nad lekarima Kardiohirurgije vrši „orkestrirani mobing“.

Ukupno četiri prijave podnete su protiv Kardiohirurgije i Komitet ih je na poslednjoj sednici odbacio.

***

BONUS VIDEO: Niški kardiohirurzi radili 100 dana bez prestanka: Rezultat je da nema više liste čekanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare