Novine „Nova“ u izdanju od vikenda objavljuju da je KFOR taj koji odlučuje o tome da li Srbija može da pošalje vojsku ili policiju na Kosovo uz oceni da je mala verovatnoća da se to desi iako se Beograd poziva na Rezoluciju 1244.

Stručnjaci za „Novu“ objašnjavaju da je „neophodan politički dogovor Srbije i nadležnih međunarodnih aktera da bi odredbe Rezolucije 1244 i Aneksa bile sprovedene, što zapravo znači da bi bila potrebna saglasnost komandanta KFOR-a“.

„Mnogi u SNS žele da obezbede sebi status svedoka saradnika“ ocenjuju u intervju za „Novu“ Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke.

Pod naslovom „REM kupuje vreme zbog dodele pete frekvencije“ list piše šta se krije iz odluke Saveta Regularnog tela za elektronske medije da obustavi rad.

„Stvar je čisto politička i očigledno usmerena protiv slobode medija. Odugovlače s konkursom, da li hoće da ga ponište pa da neko od novih favorita uđe, ne znam, ali postoji mogućnost da je štrajk samo alibi za to“ ocenjuje za „Novu“ Jelka Jovanović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

„Nova“ donosi reportažu o Marini i Dejanu iz Ivanjice, koji su 2017. godine dali otkaz u firmama i postali uspešni pekari: „Ocokoljići jedini u Srbije proizvode hleb od četiri vrste brašna“.

„Policija će upadati u stanove bez naloga i pretresati bez svedoka“ piše list u tekstu o tome šta sve donosi nacrt Zakona o ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Išao sam u London zbog muzike, a ne u Indiju zbog hašiša“ priča za „Novu“ Pero Lovšin, pevač i frontmen slovenačkog benda „Pankrti“, prve pank grupe na Balkanu uoči koncerta u Beogradu.

„Ivanović preporodio Zvezdu, Obradović gubi tlo pod nogama“ ocenuje „Nova“ u analizi prvog večitog derbija u Evroligi.

***

BONUS VIDEO: Zašto je kosovska policija problem u Mitrovici, a ne i na severu Kosova