Novine „Nova“, u vikend izdanju, objavljuju kako Jelena Stojiljković, koja boluje od cistične fibroze, posle više tekstova našeg lista dobija spasonosni lek.

„Srećna sam, ali sam toliko slaba, da od kašljanja ne mogu ni da se smejem“ rekla je Jelena za „Novu“, pošto su nadležni saopštili nakon niza tekstova u novinama i na portalu „Nove“ da će dobiti neophodni lek „trikaftu“.

Novine prenose i da advokati porodice maloletnika koji je izvršio masakr u školi „Vladisav Ribnikar“ upozoravaju na nedostatke optužnice u tom slučaju: „Tužilac u zatvoru pretio ocu dečaka ubice“.

„Tužilac Nenad Stefanović je sa svojim pomoćnikom odlazio do prostorija Centralnog zatvora, posetio Vladimira Kecmanovića, pretio mu i tražio da potpiše sporazum o priznanju krivičnog dela na 12 godina“, tvrdi advokat Borivoje Borović.

„Nova“ piše i da je tužiteljka Jelena Stevančević zatražila od poverenika za samostalnost Visokog saveta tužilaštva da se izjasni o tome kako joj je oduzet i vraćen predmet koji se odnosi na postupak protiv inspektora koji su otkrili „Jovanjicu“. Njoj je predmet oduzet dok je bila na odmoru, u međuvremenu je podignuta optužnica, a potom joj je predmet vraćen, pošto se otvoreno usprotivila višem javnom tužiocu Nenadu Stefanoviću.

Pod naslovom „Državna zaštita za Pink, Hepi, Prvu i B92“ list otkriva šta se krije u novim medijskim zakonima.

„U slučaju spora između nacionalnih emitera i operatora, REM će odrediti cenu po kojoj operatori moraju da prikazuju ove kanale, što omogućava prinudu operatora da plaćaju neopravdane cene televizijama po ukusu vlasti“ ocenjuje se u analizi „Nove“.

„U opasnosti smo da za 10 godina dobijemo priglupe generacije“ upozorava za „Novu“ prof. dr Bogoljub Marinković, osnivač „Arhimedesa“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar