„Terali su me da ćutim, dok su me njihovi psi grizli po glavi“, priča u svojoj ispovesti za novine „Nova“ od ponedeljka Tamara Novaković iz Bora koju su napali pitbulovi kada je njihovim vlasnicima želela da skrene pažnju da ih ne puštaju bez povoca i korpi.

U tekstu „Srbima otimaju zemlju pod firmom eksproprijacije“ list piše da se skoro 140 hektara imanja na severu Kosova našlo na meti Prištine.

Novine navode i da su i vlast u Beogradu i u Prištini spremne da prihvate evropski sporazum i da se 27. februara kada je u Briselu zakazan sastanak Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija može očekivati jedan izuzetno dug sastanak.

„Nova“ donosi i priču iz Surdulice, gde lokalno stanovništvo veruje da im vazduh zagađuje fabrika izolacionih materijala „Knauf“, koja je vazdušnom linijom udaljena oko dva kilometra od Specijalne bolnice za plućne bolesti.

„Sve je manje dimničara, a potrebe su sve veće“ priča za „Novu“ Jasmina Dinić iz Beograda koja već 25 godina radi kao odžačarka.

List objavljuje i da su istraživanja pokazala da previše igračaka smanjuje kvalitet igre deteta, kao i da je, recimo, mališanima od prve do treće godine života potrebno manje od 12 igračaka.

Pod naslovom „Samo pobede, samo titule“ novine pišu o tome ako su košarkaši Crvene zvezde uzeli svoj prvi trofej sezone, ali da ne planiraju da ostanu na tome.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

***

BONUS VIDEO: Slavlje Novaka Đokovića u Beogradu, vatromet za šampiona Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar