Novine „Nova“, od srede, pišu kako Srbiju u 2023. godini čekaju nova zaduživanja i manje radnih mesta i objavljuju procenu Fiskalnog saveta da će zemlja naredne godine morati da se zaduži između tri ili četiri milijarde evra.

List navodi da su naprednjaci od 2012. godine skoro duplirali javni dug i prenosi komentare ekonomista da je „zaduživanje radi otplate postojećeg duga već dugo praksa u Srbiji“.

„Malo kritike bivše vlasti, malo više hvale i plata od 1.000 evra“ tako „Nova“ kratko opisuje ekspoze koji je mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić podnela u parlamentu.

„Ako pogledate njen ekspoze iz 2020. i ovaj sad, u gotovo ničemu nema ozbiljnijeg napretka, a cinično zvuči kada govori o napretku u evropskim integracijama“ ocenio je premijerkin govor u Skupštini opozicioni poslanik i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

„Nova“ izveštava i sa sednice Skupštine grada Beograda koja je protekla u znaku tenzija i teških reči: „Šapić sa govornice branio svoje nelegalne poslove“.

U tekstu „Slučaj Ćuruvija konačno pred Apelacionim sudom“ list piše da je drugostepeni postupak, na kom će biti ispitane žalbe na odluku Specijalnog suda, kojom su bivši šefovi Državne bezbednosti osuđeni na ukupno 100 godina zatvora zbog ubistva vlasnika „Dnevnog telegrafa” i „Evropljanina”, zakazan za početak decembra.

„Dramatizovala sam ’Gospođicu’, intrigiralo me je to škrto srce“ kaže za „Novu“ glumica Vanja Ejdus.

Francuski pisac i gost ovogodišnjeg Sajma knjiga Patrik Beson objašnjava za „Novu“ zašto je odlučio da napiše knjigu o prvom reketu sveta Novaku Đokoviću.

„Nova“ piše o anarhiji koja vlada u fudbalskoj Superligi Srbije: „Rat svih protiv svih, FSS nikako da preseče.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić održala lekciju Ani Brnabić u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar