Novine „Nova“, od utorka, otkrivaju aktere afere pranja novca za izgradnju auto-puta Ruma – Šabac – Loznica: „U ekipi, koja je uzela 25 miliona evra, i Stefanović, Mali i Veselinović“.

List objavljuje da se ukupno desetoro aktera pominje u aferi pranja novca za izgradnju auto-puta Ruma – Šabac – Loznica, a čiju je šemu do detalja objasnio vlasnik tabloida „Objektiv“ Aleksandar Papić, u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Ovo pismo objavili su predstavnici koalicije ‘Srbija protiv nasilja’, a u njemu se pominju ministar finansija Siniša Mali, bivši ministar vojske i policije Nebojša Stefanović i čitav niz ljudi bliskih Srpskoj naprednoj stranci. Ako je verovati ovim navodima, oni su kroz pomenuti infrastrukturni projekat izvukli ukupno 25 miliona evra“ navode novine.

„Papićevo pismo pokazalo je kako se pljačka država“, ističe u intervju za „Novu“ Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

„Zahvaljujući medijima, pritiscima na birače i kupovini glasova, imaju 10-15 odsto glasova više nego što realno zaslužuju. Verujem da im to ovoga puta neće biti dovoljno da izbegnu poraz“ navodi Đilas.

„Nova“ nastavlja da objavljuje serijal „Forbsa Srbija“ o naprednjačkoj biznis eliti. U ovom broju: „Ostoja Mijailović – od limara iz Čačka do uvoznika ’jaguara’“ i „Zvonko Veselinović – ključni građevinac i hotelier“.

„Ne bih podržao Vučića, jer je njegova politika unazadila Niš“ ističe za „Novu“ čuveni hirurg prof. dr Dragan Milić, koji je demantovao da je među ličnosti koje su stale uz izbornu listu predsednika države.

„Nova“ otkrivamo strašnu sudbinu mladih koji su teško ranjeni u Duboni i Orašju: „Masakr jedva preživeli, sad ostavljeni na cedilu“.

Među povređenima, kako navodi list, ima onih koji su ostali vezani za invalidska kolica i druga ortopedska pomagala, dok su neki i dalje u bolnici, a njihove porodice prepuštene su same sebi i suočene sa egzistencijalnim problemima.

Novine pišu i kako je v. d. direktora BIA umalo napravio beogradski „Hejsel“: „Pogrešna odluka Tome Radovanovića umalo ubila navijače“.

List u tekstu „Pad kamatnih stopa tek 2026.“ analizira da su jeftiniji krediti mogući tek kada inflacija bude tri odsto.

Slikar Predrag Nešković govori za „Novu“ o karijeri, umetnosti i slavnim drugovima: „Radomir Konstatinović mi je bio guru, a Arsen Dedić veliki prijatelj“.

„Nova“ predstavlja ko su sve protivnici ekipi selektora Dragana Stojkovića na Evropskom prvenstvu 2024: „Ko preti Srbiji na Evru: Senzacija iz Slovenije i zvezde Junajteda“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar