U novinama "Nova", u sredu, čitajte o još jednoj dimnoj zavesi režima u tekstu "Debakl na Kosovu Vučić skriva slavljenjem RS".

Čestitka na Dan Republike Srpske na kuli Beograda na vodi, usaglašeni vatrometi u Banjaluci i Beogradu, slanje jake delegacije na proslavu, klasično je skretanje pažnje i premeštanje fokusa građana na „rezervnu“ priču koja budi nacionalna osećanja.

Opozicija sve bliža odluci o ulasku u Skupštinu Srbije. Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana kaže da bi bilo kontraproduktivno ustupati bilo kakav prostor naprednjacima i da „na kraju krajeva nije opozicija otela mandate pa da ima moralnu obavezu da ih vraća“.

Korisnici se boje da neće moći da plaćaju jer su privatni starački domovi poskupeli za jednu trećinu. Kao razlog u domovima navode da moraju da prate rast cena osnovnih životnih namirnica, komunalija, cene na tržištu rada, kao i inflaciju.

„Otac mi čitavog života priča o Beogradu“, kaže za „Novu“ balerina Eloiz Burdon, ćerka glumca Alana Nurija koja gostuje na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u baletu Krcko Oraščić.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar