U četvrtak u novinama "Nova" pročitajte šta piše u studiji Instituta "Jaroslav Černi" o otpadnim vodama predviđenim projketom "Jadar".

„Černi“, koji tada nije bio u vlasništvu „Milenijum tima“, naveo je da „Rio Tinto“ nije objasnio šta će uraditi sa 85 odsto otpadnih voda, koje su skoro jednake potrebama tehničke vode za industriju cele Mačve.

Reporteri „Nove“ razgovarali su meštanima Gornjih Nedeljica koji nisu prodali kuće „Rio Tintu“. Oni šalju poruku „Mi ne odustajemo, ovde se brani Srbija“. Pričaju i da kada neko proda kuću i iseli se u kratkom roku od „Rio Tinta“ dobija još 3.000 evra za poljoprivredne mašine, a 5.000 evra ako sam skine krov.

„Nova“ je istraživala ko su novi tužioci koje je predložila Vlada u tekstu pod naslovom „Tužioci koji štite vlast nagrađeni foteljama“.

Među kandidatima je tužiteljka iz Šapca koja nije procesuirala bageriste i batinaše sa tamošnjeg protesta.

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković veruje da je našao način kako da ipak zaigra u Melburnu. Spekuliše se da bi on bi mogao da se pozove na medicinsko izuzeće od vakcinacije koje predviđa izuzeće osoba koja imaju teška medicinska stanja nakon neke operacije, ali i onih za koje bi vakcinacija bila rizik. Izuzeće se izdaje privremeno na rok od šest meseci.

„Pustio sam suzu slušajući ‘Ponoć’ u ‘Tomi'“ kaže za naš list pevač Aco Pejović. Objašnjava i da je prvu verziju te pesme uradio Predrag Živković Tozovac i opisuje kako je izgledalo snimanje filma.

BONUS VIDEO: Anketa: Kako ćete potrošiti Vučićevih 20 evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare