U novinama "Nova" u ponedeljak pročitajte kako je brat ministarke Darije Kisić Tepavćević dobio još jedan posao sa državom vredan 160 miliona dinara. On će za Ministarstvo raditi na "modulu za prepisivanje lekova lekara specijalista" a ta ponuda je bila jedina na tenderu. Kompanija "Nites" u kojoj je Bojan Kisić izvršni direktor je za četiri godine uvećala svoju godišnju dobit za 14 puta.

Dejan Mijač u razgovoru za „Novu“ kaže da će „Srbija za deset godina prestati da postoji“. Procena akademika i reditelja je da će Srbi u budućnosti biti u manjini i da će nas biti negde oko tri i po miliona.

„Dugo mi je trebalo da se naviknem na to sam profesor. Kao ni zvanje profesora tako ni ovo zvanje akademika nisam birao. Zadesilo me“, kaže Mijač i dodaje da se slaže da su žene nepravdeno zapostavljene prilikom izbora članova Srpske akademije nauka i umetnosti.

U tekstu „Pet koraka do uspešne vakcinacije neodlučnih“ prof.dr Zvonko Magić sa Vojnomedicinske akademije za „Novu“ objašnjava kako doći do onih koji još nisu primili vakcinu.On navodi da najveća opasnost vreba od lekara antivaksera jer svaki od njih može da utiče da se sto i više ljudi ne zaštiti od korona virusa i poziva na zabranu rada i javnog govora tih medicinskih radnika.

Nova je istraživala ko je Trivun Ivković uhapšen zbog trgovine diplomama Univerziteta „Union Nikola Tesla“. Reč je o jednom od istaknutih predstavnika režima Slobodana Miloševića. Ivković, bivši upravnik zatvora u Sremskoj Mitrovici sam je pričao da je organizovao tuče zavađenih grupa zatvorenika dok su on i čuvari gledali. Pposle 2000. suđeno mu je zbog nezakonitog držanja oružja i finansijskih malverzacija.

O novogodišnjim putovanjima za male pare čitajte u tekstu pod naslovom „Sirtaki u Solunu za 79, tokaj u Pešti za 25 ili mocart-kugla u Beču za 35 evra“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare