U vikend izdanju novina "Nova" potražite mapu protesta koji će biti održani u subotu širom Srbije. Aleksandar Jovanović Ćuta i Nebojša Zelenović za naše novine poručuju "Blokiramo puteve, vreme je da se Vučić suoči sa relanošću"

„Vlast u Srbiji jedno poznaje jezik nasilja“ za „Novu“ kaže Viola fon Kramon, poslanica Evropskog parlamenta iz redova nemačkih Zelenih.

„‘Rio Tinto’ ima obavezu da javno obznani sve svoje planove, budući da sadašnje stanje samo podgreva sumnje da se radi o zakulisnim dogovorima i potencijalnoj korupciji.Zato smatram da ljudi imaju pravo na protest“ objašnjava ona.

„Nova“ saznaje i da je Igor Mirović podneo ostavku na funkciju predsednika Pokrajinske vlade. Njegova odluka da podnese ostavku, a da na funkciji ostane do aprila, navode izvori naših novina, posledica je sukoba sa Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada koji je kulminirao posle oduzimanja ovlašćenja Miroviću da postavlja čelnike Kliničkog centra Vojvodine.

„Ova vlast je poništila duh Srbije i vidike Beograda“ ocenjuje književnik i akademik Ljubomir Simović za „Novu“.

„Srbiju vidim kao pozorište koje postavlja Šekspirovog ‘Hamleta’, ali u toj postavci jedan glumac igra sve uloge, a nikome ne prepušta ni uloge vojnika i grobara“ kaže Simović i navodi da je vlast rekla da će se o otvaranju rudnika litijuma u Jadru izjasniti naropd na referendumu:

„Koji narod , na kakvom referendumu? ‘Rio Tinto’ je od građana Jadra već otkupio preko 30 hektara zemljišta. Zašto bi otkupljivao tu zemlju ako nije dobio jake garancije“ pita akademik.

Patrijarh Porfirije bio je na predstavi „Nosorog“ u Beogradskom dramskom pozorištu. Za „Novu“ kaže da su među razlozima prisustva poznanstvo sa Radetom Šerbedžijom, kao i to što je reč o komadu Ežena Joneska u režiji Lenke Udovički.

„Mi smo slabi u pokušaju da se predstavimo drugačijima nego što jesmo“ naveo je patrijarh tokom diskusije sa umetnicima nakon predstave.

Povodom smrti legendarnog fudbalera Partizana Momčila Moce Vukotića za „Novu“ o njemu pišu pisac Božo Koprivica i reditelj Gorčin Stojanović.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić peva sa navijačima grupe „Ultra bojs“ u restoranu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare