U novinama "Nova" u utorak pročitajte najavu još radikalnijih protesta ukoliko Vlada Srbije ne prihvati zahteve ekoloških aktivista u tekstu "Posle blokada, sledi generalni štrajk zbog 'Rio Tinta'".

To će biti jednočasovna obustava rada i biće pozvani bukvalno svi“ kaže za „Novu“ Aleksandar Jovanović Ćuta.

Rezultati referenduma u glavnom gradu šalju poruku da je Beograd rekao ne Vučiću. To šalje poruku pred lokalne izbore u glavnom gradu na proleće, a imajući u vidu i rezultate u Novom Sadu i Nišu može da bude značajno i za parlamentarne izbore.

Opozicija i te kako ima razloga za oprezni optimizam. Ipak, valja imati na umu da ovaj režim i kupuje glasove, što ne verujem da su učinili sada“, navodi Bojan Pajtić, bivši predsednik DS i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

„Nova“ je istraživala kolika je šteta zbog nestručnog rukovođenja energetskim sistemom u tekstu „Grčićev javašluk u EPS-u samo ove godine košta nas milijardu evra„.

Svako domaćinstvo će zbog toga, morati dodatno da plati oko 400 evra kroz račune zbog najnovijeg minusa u kasi EPS-a.

Čim korona stane, sledi novi talas odlaska lekara i medicinskih sestara iz zemlje navode sagovornici Nove.

Zdravstveni radnici su potcenjeni i žrtvovani, a posledice njihovog nezadovoljstva i otežanog rada i života ćemo tek osetiti i videti„, upozorava Rade Panić iz Sindikata Lekara i farmaceuta.

Ima i kafana i filmova, samo ljudi više nisu što su bili“ kaže za Novu glumac Andrija Kuzmanović koji igra fudbalskog menadžera u filmu „Zlatni dečko„.

„Ne gledamo se u oči i ne grlimo se, kao da smo zaboravili ko smo. Možemo da radimo šta hoćemo, a zapravo smo odabrali da gledamo dole, razmišljamo šta ćemop sa novcem i šta ćemo da postavimo na taj story“, priča Kuzmanović.

BONUS VIDEO: Novak na aerodromu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare