Foto: MUP Srbije

Ponovo je uspostavljena pasoška kontrola na aerodromu "Nikola Tesla", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Pasoška kontrola je ponovo uspostavljena nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova večeras sprovelo vanrednu bezbednosnu kontrolu zgrade zbog greške u funkcionisanju službi operatera.

„Bezbednosna provera prostora – tranzitne zone na Aerdromu „Nikola Tesla“, gde je došlo do nedozvoljenog mešanja putnika sa različitih destinacija, završena je i putnici se vraćaju u tranzitnu zonu uz bezbednosni pregled koji obavlja osoblje operatera Aerodroma „Nikola Tesla““, kažu iz MUP-a.

Foto: MUP Srbije

„Pasoška kontrola novih putnika je normalizovana, a policijski službenici Uprave granične policije preduzimaju sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, kako bi sprečili zadržavanje na izlazu iz zemlje“, dodaju.

Podsetimo, vanredna kontrola Aerodroma „Nikola Tesla“ sprovedena je jer je oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja sa drugim putnicima koji nameravaju da putuju ka drugim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola, saopštilo je ranije večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz navedenih razloga granična policija je tada obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbednosni uslovi i uspostavila puna bezbednost lica i vazduhoplova.

Kompanija Er Srbija je ranije navela da je zbog kontrole moguće odstupanje u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja.

Er Srbija je navela da se očekuje da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva sata.

***

BONUS VIDEO – Prvi snimci haosa na aerodromu Nikola Tesla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare