Oružje Foto:Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem je meštanka Hajdukova pred čelnike grada na skupu povodom bezbednosne situacije u vezi sa migrantima, donela pet metaka koje je našla, a koji, kako kaže, pripadaju migrantima.

„Bilo je više od 300 metaka, imam i snimak“, kazala je, a čuje se u videu.

Naglasila je i da se građani ne osećaju sigurnim i da nisu zaštićeni, kako tvrde nadležni.

„Mi nismo zaštićeni, izvinite, zovemo miliciju, kažu da se zaključamo, a u komšiluku ima dve male curice. One će takvu traumu dobiti da se nikad neće izlečiti“, rekla je, a njeno obraćanje propraćeno je aplauzima prisutnih meštana.

„Vi do sada ništa konkretno niste rekli šta ćete uraditi i šta ste uradili, samo da radite nešto, a mi ne znamo šta. Ako niste kontaktirali vojsku, zašto niste? Ovo je van vaše kontrole sada, i ako vi niste u stanju ovo da rešite – prepustite nekome ko jeste“, poručila je žena gradonačelniku Bakiću i načelniku PU Subotica Igoru Velimiroviću, piše portal subotičke.rs.

View this post on Instagram

A post shared by Subotičke (@suboticke.rs)

Podsetimo, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić istakao je nedavno da bezbednost građana Subotice nije ugrožena i da on ima potpuno poverenje u policiju.

Bakić je reagovao na sve veću zabrinutost građana Subotice zbog pucnjave koja se u ponedeljak, 24. jula, dogodila između grupe migranata na Hajdukovu u kojoj je jedan migrant izgubio život a dvoje je povređeno.

„Pripadnici Policijske uprave Subotice i Žandarmerija su danonoćno na terenu poslednjih nekoliko meseci. Imamo pojačane aktivnosti i smanjen broj migranata u našim šumama, nekada ih je bilo 400, a sada su procene da ih ima od 30-50“, rekao je Bakić novinarima.

BONUS VIDEO Pucnjava u Subotici, Migranti se obračunavali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare