Foto:Privatna arhiva

U naselju Ledena stena u Nišu kuća u kojoj sama živi 75-godišnja žena je poplavljena i potrebna joj je pomoć da se odbrani od nadošle vode. Nadležne moli da joj dopreme džakove sa peskom kako voda ne bi ušla u sve prostorije. Gradski većnik Miroslav Đokić najavljuje da će ekipa otići do poplavljene Nišlijke.

Nišlijka Zorka Dobrinić kaže da od noćas dežura, a neće spavati ni večeras, jer je kuća u kojoj živi poplavljena.

Živi sama i nema pomoć u ovoj borbi, a napominje da su jedino što traži džakovi sa peskom.

„Dolazili su valjda ovi što spašavaju, ali ja sam samo tražila da mi se dopreme vreće sa peskom da bar malo zaštitim da ne bi prodrlo dalje i da mi poplavi ovo malo što mi je ostalo. Sama sam, 75 godina, nema spavanja, moram da dežuram, ne mogu svoju decu da obavezujem, imaju oni svoj posao i porodicu. Veliko vam hvala unapred ako dođu i to mi donesu, samo mi to treba“, ističe.

Novinare su ovim podovom kontaktirali građani koji su poslali i fotografije poplavljene kuće na Ledenoj steni, na svega 3 km od centra Niša, ispod pruge i mole nadležne da joj pomognu, prenele su Južne vesti.

„Da li postoji nadležna služba za sprečavanje poplave i pomoć od ovakvih stvari ili je žena prepuštena sama sebi? Mnogo veća pomoć bi bila 30 do 50 džakova peska za početak da neki novi talas ne poplavi još više. Nadamo se da će neko sagledati ovaj problem i reagovati dok ne bude prekasno“ napominju.

Novinari su povodom ovog problema kontaktirali člana Gradskog veća Niša zaduženog za komunalne delatnosti Miroslava Đokića, poslali mu sve informacije i rekao je da će poslati ekipu kod 75-godišnje Nišlijke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar