Haris Džinović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu nastupiće Haris Džinović, ali predstavnici grada za sada ne saopštavaju koliko će koncert poznatog pevača koštati gradski budžet.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je danas novinarima da je to pitanje za direktora Niškog kulturnog centra (NIKC), a direktor NKC-a Srđan Savić nije odgovorio na pozive i poruke novinara portala Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, za nastup Harisa Džinovića biće plaćeno iz budžeta grada Niša pet miliona dinara, dok će iznajmljivanje ozvučenja i ostale opreme koštati dva miliona dinara, s tim što se radi o neto iznosima.

Haris Džinović Foto:E-Stock_milos_rafailovic

Sotirovski je kazala da će biti i „prijatelja“ grada koji će pomoći oko organizovana novogodišnjeg slavlja, a biće i pomoći iz bužeta.

„Mislim da su građani to zaslužili, a korona je prošla. Niš je veliki grad i treba da ima organizovan doček Nove godine na trgu. Uz to su u ovom trenutku gotovo svi hoteli bukirani, pre svega gostima iz inostranstva. To nas posebno raduje jer će ugostitelji biti zadovoljni“, rekla je Sotirovski.

Ona je kazala da će u Niš za doček Nove godine doći ne samo gosti iz susedne Bugarske i Severne Makedonije, već i turisti iz Rumnije.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne vidim razlog da, ukoliko grad ima para i ima mogućnosti, zašto da ne organizuje doček na trgu. Novogodišnji program će krenuti 24. decembra na centralnom trgu i na trgu kod „Kalče“, a i sve opštine će imati svoje zanimljive sadržaje“, izjavila je Sotirovski.

Dragana Sotirovski Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Niški kulturni centar je tek 14. decembra raspisao javnu nabavku” u kojoj se navodi da će izabrani ponuđač morati da “organizuje nastup samostalnog umetnika Harisa Džinovića na Trgu kralja Milana 31. decembra 2022. i 1. januara 2023, u periodu od 23.30 do 1.30 časova“.

U javnoj nabavci se takođe navodi da će ovom umetniku biti plaćeni „troškovi dolaska, smeštaja i ishrane“, ali se ne navodi novčani iznos koji će se za tu namenu izdvojiti.

„Plaćanje se vrši 100 odsto avansno do 31. decembra 2022. godine“, navedeno je u tekstu nabavke.

Rečeno je takođe da će se razmatrati samo ponude koje stignu najkasnije danas 16. decembra do 14 časova.

Sotirovski je danas kazala da je javna nabavka završena i da „ovih dana“ predstoji potpisivanje ugovora.

Nišlije su za doček 2021. godine zabavljali Alen Ademović i Zorica Brunclik. Gradonačelnica Niša je uoči tog dočeka izjavila da kocert grad neće koštati ništa, jer su se se javili donatori koji će ga platiti.

BONUS VIDEO Postavljena novogodišnja jelka od 83.000 evra na Trgu republike u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar