Foto: Facebook/Nenad Maverick Popovic

Nišlija Nenad Popović odlučio je da prepešači 1.300 kilometara kroz Srbiju da bi privukao donacije za novi dom devojčice Marte Jovičić (13) iz Žabara, koja brine o bolesnim roditeljima i mlađoj braći i sestrama.

„Prepešačiću 1.300 kilometara preko cele Srbije za Martu, izdržljivu 13-godišnju devojčicu koja brine o roditeljima i mlađoj braći i sestrama jer su joj roditelji bolesni. O njoj sam saznao preko organizacije ‘Srbi za Srbe’, nakon čega sam odabrao da ona bude cilj zbog kojeg ću prošetati Srbijom. Žive u kući napravljenoj od blata, bez struje“, preneo je Popovićevu izjavu portal 021.

Kako je dodao, plan je da se krene preko Kelebije, severne granice Srbije sa Mađarskom, i cik-cak kroz 20 gradova, a krajnji grad je Niš, gde trenutno živi.

„Ono što me je zaista emotivno uhvatilo jeste da čujem da je njena jedina želja da ima siguran prostor za učenje, kako ne bi zaostajala u školi. Trenutno uči ispod svog ćebeta, jer su zime u Srbiji naporne. Razlog zašto sam odabrao zimu jeste da pokažem koliko sam spreman da svoju udobnost ostavim po strani kako bih osnažio i bio na usluzi onima koji moraju da se probijaju“.

Cilj Popovića je da šetnju završi za 30 dana, u nadi da će prikupiti 15.000 funti.

Portal 021 objavio je da akcija može da bude podržana putem linka https://www.justgiving.com/crowdfunding/nenadmaverick?fbclid=IwAR0D0KOAYZdLwph_0qJ5AKhCoQ9wZEJ0RExXa2V-tamYES87tvBU8_7UuY0

BONUS VIDEO: Afera „Maksi“: Radnici iznenađeni aneksom, „Delez“ odbio gostovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar