Osnovna skola Karadjordje
Osnovna škola Karađorđe Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sindikat prosvetnih radnika Niša pokrenuo je inicijativu i zatražio od Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije da se obrati Ministarstvu prosvete sa zahtevom da se odmah pređe na onlajn nastavu.

Na osnovu podataka dobijenih od predsednika školskih sindikata u toku jučerašnjeg dana u niškim školama bilo je zaraženo oko 200 nastavnika i više od 800 učenika, a znamo da su deca najveći prenosioci virusa, navode niški prosvetari.

Sindikat prosvetnih radnika Niša zatražio je hitnu reakciju Ministarstva prosvete, jer već sledeće nedelje može biti veliki problem organizacija nastave, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, alarmantno stanje je i u Vranju, gde je u protekla 24 sata u Dečjoj kovid ambulanti u tom gradu obavljeno 69 prvih pregleda, a čak 42 od 59 testiranih je pozitivno na koronavirus, saopšteno je iz Zdravstvenog centra. Dan pre je procenat zaraženih među testiranom decom bio čak 97,5 odsto.

Inače, u protekla 24 časa u Srbiji je registrovano nešto više od 15.000 novootkrivenih slučajeva zaraze korona virusom. Preminulo je još 35 pacijenata.

Bonus video – Anketa: Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar