Foto:EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Klinika za pulmologiju Kliničkog centra (KC) u Nišu vratiće se u redovan režim rada u narednih dan ili dva, nakon skoro tri meseca provedenih u kovid sistemu, saznaje agencija Beta u Kliničkom centru u Nišu. 

Rukovodilac Epidemiloško-trijažnog tima Nikola Milenković rekao je danas da su prostorije Klinike za pulmologiju kompletno dezinfikovane i očekuje se da iz Instituta za javno zdravlje Niš stignu rezultati briseva sa različitih površina koji će da potvrde da je prostor klinike bezbedan za povratak pacijenata.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković rekao je Beti da bi tokom ove nedelje trebalo da bude završeni radovi na postavljanju centralne mreže gasova na Klinici za infektivne bolesti, tako da bi i ta klinika uskoro trebalo da se vrati u redovan režim rada.

Radovi u stacionarnom delu Klinike za infektivne bolesti počeli su pre mesec dana, zbog čega su pacijenti sa korona virusom prebačeni sa te klinike u kovid deo novog Kliničkog centra ili na Kliniku za pulmologiju.

Nakon izlaska iz kovid sistema Kliknike za pulmologiju u kovid sistemu u Nišu su jedino još dva sprata novog Kliničkog centra.

Broj pacijenata sa korona virusom u KC Niš protekle nedelje se ustalio na četrdesetak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar