Foto: Miljana Isailović

Prema podacima niškog Doma zdravlja u tom gradu je juče korona virus potvrđen kod 411 ljudi, što je najviše od početka epidemije.

Time je oboren neslavan rekord iz 17. septembra prošle godine kada je u jednom danu u Nišu bilo registrovano 400 novoobolelih.

Gostujući u jutarnjem programu na jednoj od lokalnih televizija direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović izjavio je da je poslednjih sedam dana broj obolelih na 100.000 stanovnika u Nišu veći je za četiri puta u odnosu na broj obolelih u prethodnih sedam dana.

Prema njegovim rečima, u poslednjih 10 dana broj obolelih na 100.000 stanovnika u odnosu na prethodnih 10 dana povećan je za sedam puta.

„Pretpostavlja da je uzrok značajnog povećanja broja obolelih omikron soj korona virusa koji se veoma lako prenosi, ali koji srećom ne daje tešku kliničku sliku. Među obolelima su uglavnom ljudi koji imaju od 20 do 39 godina, koji su i socijalno najaktivniji“, kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, dalji tok pandemije je teško prognozirati, ali će biti loše ukoliko krenu da se zaražavaju stariji i nevakcinisani ljudi.
To bi, dodao je Stojanović, moglo da utiče na povećanje broja obolelih od kovida na bolničkom lečenju.

BONUS VIDEO U redovima ispred kovid ambulanti po debelom minusu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare