Miodrag Brankovic
Miodrag Branković Foto:Nova.rs

Rukovodstvo Službe hitne pomoći u Nišu podnelo je disciplinsku prijavu protiv Miodraga Brankovića, lekara u Hitnoj, jer je navodno uznemirio javnost, ostavljajući komentar o radu ove službe na Fejsbuku. Branković je napisao da Hitnoj pomoći u Nišu nedostaju ekipe i to povezao sa rukovodstvom ove službe. Prijavu je takođe zbog komentarisanja, dobila i njegova supruga, inače medicinska sestra.

„Umesto da se pozabave tim problemom, oni se bave mojim pisanjem na Fejsbuku, odnosno mojim komentarima na nekom profilu. Znači, oni prate sve. Ovo je prevršilo svaku meru“, kaže Branković za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Branković je komentar ostavio pre šest dana na tekst koji je preneo portal iz Niša, a disciplinsku prijavu je dobio 11. avgusta.

„Ujutru me pozvala sekretaricu direktora i uručila prijavu koju je ova ustanova podnela protiv mene. Odnosno, zatražili su pokretanje disciplinskog postupka. Nisam izneo ništa neistinito, jer Hitnoj službi nedostaju lekari u medicinski osoblje. I kako mogu da kažu da sam uznemirio javnost“, objašnjava Branković.

Foto: Privatna arhiva

Ovaj lekar kaže da je prvi put čuo za postojanje kodeksa, kada je pročitao da se u prijavi pozivaju na njega.

Foto: Privatna arhiva

U prijavi piše da je Branković javno na društvenim mrežama, neprimereno komentarisao rad i unutrašnju organizaciju Zavoda za HMP Niš.

„Time je izneo netačne i neistinite činjenice, uz grubi pokušaj da naruši ugled Zavoda i uznemiri širu društvenu javnost. Prekršio je poslovni kodeks ministarstva zdravlja“, navodi se u prijavi.

Zanimljivo je da je prijavu dobila i Brankovićeva supruga, koja radi kao medicinska sestra, takođe zbog komentarisanja.

„Nigde ne navode gde je taj kodeks objavljen. Napisaću izjavu i to će se onda sigurno razvlačiti. Ali, planiram da tužim pomoćnicu direktora Službe hitne pomoći, zbog klevete“, ispričao je Branković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (30)