Dušan Nikezić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"I Evrostat je potvrdio da se radnici u Srbiji tretiraju kao robovi! U analizi 31 evropske zemlje utvrđeno je da su radnici u Srbiji u trećem kvartalu 2021. na poslu proveli najviše vremena, čak 43,5 sata nedeljno, što je 6,4 sata više od proseka EU, 3,9 sati više nego u Hrvatskoj i Sloveniji, 8,7 sati više nego u Nemačkoj i čak 13,3 sata više nego u Holandiji", rekao je predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

Nikezić je rekao da iako radnici kod nas rade više od osam sati dnevno, oni imaju ubedljivo najniže plate od 31 analizirane zemlje.

„Naslušali smo se neistina o najvećem ekonomskom rastu i blagostanju, dok ova vlast brutalno sprovodi ideologiju siromaštva, pa su radnici u Srbiji prinuđeni da rade sve više sati za sve manje plate, i to često upravo u stranim firmama koje ova vlast otvara i subvencioniše sa skoro 200 miliona evra godišnje“, rekao je Nikezić i dodao:

„Zato garantujemo da ćemo odmah nakon pobede na izborima u aprilu doneti novi Zakon o radu, koji će zaštititi osnovna prava radnika, ograničiti prekovremeni, smenski i rad preko agencija, povećati zarade i omogućiti bolji život za preko 2,2 miliona zaposlenih u Srbiji“, zaključio je Nikezić.

Bonus video: Protest radnika BAS-a zbog neisplaćenih zarada i uslova rada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare