Foto:Predrag Petrović

Tokom pandemije koronavirusa videli smo mnogo pojedinaca koji su svojim humanim delima zaslužili da dobiju gromoglasan aplauz, a jedna od njih je definitivno i Nataša Dejanović, trudnica iz Kragujevca. Naime, Dejanovićeva, koja je trenutno u sedmom mesecu trudnoće, danima je šila pamučne maske i poklanjala ih zdravstvenim ustanovama u ovom gradu.

Sada, kada je medicinskim radnicima obezbeđena oprema iz donacija, Nataša je odlučila da maske pokloni svojim komšijama u naselju Aerodrom u Kragujevcu. Paketiće, koji sadrže pamučnu masku, voće i poneki slatkiš, Nataša je okačila na ogradu vrtića koji se nalazi u blizini njene zgrade.

Ova trudnica u razgovoru za portal Nova.rs kaže da je ovim gestom želela da se na neki način zahvali komšijama na strpljenju, jer nije mogla ranije da im sašije maske, iako je znala da su im potrebne. Kako navodi, prioritet joj je bio da odgovori na hitne zahteve koje je imala iz zdravstvenih ustanova.

Foto:Predrag Petrović

„Znala sam da zdravstvenim radnicima nedostaju maske, trudila sam se da odgovorim na svaki poziv i da uvek sašijem neku masku više od onog broja koji su mi tražili. Moja ćerka je student medicine i svaki put kad sam slala maske, mislila sam na majke svih tih lekara i medicinskih sestara. Sigurno su umirale od brige da li su im deca dovoljno zaštićena“ kaže Nataša, koja u svojoj 39-oj godini očekuje drugo dete.

Kako kaže, iako je u sedmom mesecu, nije joj bilo naporno da šije opremu.

„Meni su lekari rekli da imam visokorizičnu trudnoću, jer posle 20 godina nosim drugo dete. Ali, ja se odlično osećam, tako da mi nije bilo teško da sedim i šijem, čak mi je i pomoglo da mi brže prođe vreme“, kaže Nataša za naš portal i dodaje da će nastaviti da šije sve dok to njeno stanje bude dozvoljavalo.

Foto:Predrag Petrović

Ona ističe i da je veoma zabrinuta zbog pandemije koronavirusa i apeluje na sve građane da poštuju mere samoizolacije.

„Zabrinuta sam zbog pandemije i zbog toga što se virus širi među zdravstvenim radnicima. Mene u junu očekuje porođaj i naravno da bih želela da se do tada sve završi. Najmanje što svi mi možemo da uradimo je da se zaštitimo i sedimo kod kuće“, poručuje ova buduća mama, koja je svojim gestom oduševila sve svoje komšije i sugrađane.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram