Ilustracija Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Za nepunih nedelju dana u Leskovcu se promenila situacija u trgovinama sa osnovnim životnim namirnicama- šećera, zejtina i brašna. U trgovinama Idea i Spin količine kupovine ovih proizvoda su ograničene na četiri, odnosno, dva kilograma ili litara, dok u drugim trgovinama skoro da i nema šećera.

U marketu Maksi u centru Leskovca situacija je drugačija. Naime, kupovina ovih namirnica nije ograničena, ali rafovi sa šećerom su prazni. Zatekli smo tek 5 do 6 pakovanja u pakovanju od kilogram, piše Jugmedia.

„Reč je o ograničenju po uredbi Vlade Srbije, ali nama, konkretno, šećer i ne stiže više i nismo sigurni kada ćemo ga dobiti“, kaže prodavačica.

Inače, Vlada Srbije donela je juče uredbu o ograničenju kupovina količina i cena ovih životnih namirnica, a koja glasi: Vlada je usvojila izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničavanju cene namirnica – šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso – but.

Uredba će se primenjivati u trajanju od 60 dana, od dana stupanja na snagu.

BONUS VIDEO: Gužve ispred beogradskih supermarketa: Zbog rata ili straha od nestašica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare