Meštani jednog dela naselja Grdica u Kraljevu već nekoliko dana ne mogu da ispumpaju vodu iz svojih dvorišta, jer im, kako kažu za Nova.rs, niko ne dostavlja pumpe. Razlog je, navode meštani, taj jer im voda nije ušla u kuće.

„U slučaju da neophodna hitna intervencija, evakuacija ili ispumpavanje vode, ali i pomoć u hrani, vodi ili drugim potrepštinama, građani se mogu obratiti telefonom Centru za obaveštavanje“, izvestio je javnost Grad Kraljevo.

Pročitajte još:

Ali, ispostavilo se da je realnost potpuno drugačija.

Poplavljena dvorišta u Grdici – Foto:Nova.rs

Rada Vučićević iz Grdice ističe za Nova.rs da već četiri dana voda stoji u njihovim dvorištima, i da je jedini način da se sanira tako što će se ispumpati.

„Voda ne samo što ne odlazi, već i njena visina raste u dvorištima. Blizu desetak kuća ima identičan problem. Ali, spasilačke službe koje je grad angažovao da nam pomognu, okreću nam leđa. Tražili smo da nam donesu pumpe da ispumpamo vodu. Ali, rekli su nam – samo ako vam je voda ušla u kuće“, kaže Rada iz Grdice.

Poplavljena dvorišta u Grdici – Foto:Nova.rs

Ona objašnjava da su sve moguće službe u Kraljevu zvali kako bi im se pomoglo, ali da nisu dobili pomoć.

Poplavljena dvorišta u Grdici – Foto:Nova.rs

Iako nismo uspeli da dobijemo odgovor gradske vlasti konkretno za ovaj slučaj, u servisnim informacijama koje kruže u lokalnim medijima, govori se nešto potpuno drugačije.

„Sve ekipe hitnih službi i subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje su maksimalno angažovane uz stalna dežurstva gde je neophodno“, navode iz Grada.

BONUS VIDEO: Srbija na vodi: Poplava nosila mostove, automobile, ljudi evakuisani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar