Naim Leo Beširi
Naim Leo Beširi. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Desničari koji su tokom proteklih nedelja danonoćno branili i čistili mural pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, uputili su i nekoliko jezivih pretnji onima koji su se na internetu zalagali za brisanje murala u centru Beograda.

Direktor Institua za evropske poslove, Naim Leo Beširi, objavio je na svom Tviteru nekoliko pretećih i uznemirujućih poruka koje je dobio od anonimnih profila na Instagramu i Fejsbuku, a koji su mu zbog toga što je apelovao na nadležne organe da mural uklone, poželeli da se iseli iz Srbije i vređali ga na pretpostavljenoj nacionalnoj osnovi.

U porukama koje je objavio, a koje zbog poštovanja prema čitaocima nećemo citirati u potpunosti, između ostalog piše – „Sve ti pomrlo dabogda u mukama, šiptarska svinjo“, ali i „Marš u Albaniju“, „Ratko Mladić heroj“ „Iseli se iz Srbije“ i slično.

Leo Beširi je skrinšotove poruka objavio na Tviteru uz naznaku „Želje, čestitke i pozdravi“.

Ranije je na društvenim mrežama, ali i u izjavama koje je davao za medije, istakao da je veličanje ratnih zločinaca neprihvatljivo, a mural Ratku Mladiću je ocenio kao sraman i kao relikt Miloševićeve zlokobne vladavine kojem se aktuelna vlast i danas priklanja.

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) ranije je pozvala građane da im se obrate i prijave pretnje koji su dobijali zbog stava da mural osuđenom ratnom zločincu treba da bude uklonjen.

BONUS VIDEO: Nastavlja se čišćene murala Ratku Mladiću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare