Foto: EPA-EFE/Matteo Corner

Većinski čačanski sindikat prosvetnih radnika - Sindikat obrazovanja Čačak (SOČ) ocenio je danas da nije uspela proba male mature u Srbiji.

„Izjava ministra prosvete Mladena Šarčevića da je zadovoljan načinom i realizacijom probe male mature je njegov stav, ali je daleko od istine. Koliko je ovaj način probe male mature uspešan, najbolje je pitati đake i njihove roditelje koji su za prethodna dva dana doživeli sve samo ne zadovoljstvo“, navodi se u saopštenju Sindikata obrazovanja Čačak.

Sindikat navodi da je platforma na kojoj su đaci radili testove, „neprestano padala“ i da mnogi đaci nisu uspeli da joj pristupe.

„Jednostavno rečeno, ovo je maltretiranje i đaka i roditelja, tako da preporučujemo ministru Šarčeviću da svoje zadovoljstvo podeli sa njima ili da se prethodno dobro informiše u vezi sa ovako osetljivom temom. Hvala radi hvale nečemu što ne funkcioniše je ili neznanje ili politička izjava bez realnog utemeljenja“, ocenjeno je u saopštenju.

Sindikat obrazovanja Čačak je ministru preporučio, da bi uvideo kakav pritisak i traume trpe đaci, da „sam zaduži jednu šifru, pokuša da se uloguje na platformu i uradi test“.

Taj sindikat je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare