Troje radnika JP „Pošta Srbije“, Stefan Mitrović, Zoran Pavlović i Srđan Popadić, članovi sindikata „Sloga“ proveli su proteklu noć u šatoru, na platou ispred zgrade u Takovskoj 2, nakon odluke da juče od 12 časova počnu štrajk glađu.

„Noć je prošla, preživeli smo. Jesmo neispavani i gladni, ali, eto, tu smo i dalje i nastavljamo borbu. Ja i moji saborci ne mrdamo odavde, nema predaje“.

Mitrović je pozvao koleginice i kolege, radnike pošte koji rade prvu smenu da su dobrodošli da ih nakon posla posete i da podele zajedničku muku.

„Borimo se za sve nas i našu decu. Ako neko donese neki topli napitak, nećemo odbiti. Srećan rad i živeli“, poručio je Mitrović sa platoa ispred glavne pošte u Takovskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, aktivisti i članovi sindikata „Sloga“ su nakon niza pokušaja da razgovaraju sa poslovodstvom i nakon jučerašnjeg propalog sastanka sa predstavnikom Nadzornog odbora, koji nije hteo da primi delagaciju štrajkača u punom sastavu, već dvoje od troje štrajkača, odlučili su da na sastanak ne idu, jer takav format sastanka je školski primer razbijanja štrajka kroz individualne razgovore.

Oni traže veće zarade, bolje uslove rada i pre svega deo iz dobiti Pošte, onim čime se rukovodstvo svakodnevno hvali, što smatraju legitimnim pravom, budući da su oni ti koji su svojim radom ostvarili tu dobit.

BONUS VIDEO Trojica radnika pošte štrajkuju glađu satima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar