vremenska prognoza
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Samo će u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biti suvo.

Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 10 do 16°C, maksimalna dnevna od 22 do 26°C.

Pročitajte još:

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura 15°C, maksimalna dnevna 23°C.

Upozorenje na vremenske nepogode

„Do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlјa se nestabilno vreme sa plјuskovima i grmlјavinom. Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih plјuskova, ponegde i više“, navodi se u upozorenju RHMZ.

Foto: RHMZ

Upaljen meteo alarm

Meteo alarm danas je na snazi u celoj Srbiji, upaljeno je nrandžasto i žuto upozorenje. Narandžasto upozorenje je na kišu i grmljavinu je na prostoru Bačke, Banata, Srema, Beogrda, zapasne i jugozapadne Srbije, kao i u Šumadiji, dok je u ostalim krajevima upaljen žuti meteo alarm.

Naranžasti meteo alarm znači da je vreme opasno.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Meteo alarm žute boje znači da je vreme potencijalno opasno.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, piše RHMZ.

Vreme narednih dana

U sredu bez bitnije promene, promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće i sunčanih perioda. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 22°C do 27°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša.

Do kraja sedmice nestabilno vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Dnevna temperatura u manjem porastu u četvrtak i petak.

BONUS VIDEO: Osetnije zahlađenje na početku radne nedelje praćeno kišom i vetrom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar