Foto:Nemanja Jovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pohvalio se danas na svom zvaničnom Tviter nalogu, da su kažnjeni policajci koji su nepropisno parkirali patrolni automobil na delu staze za slepe i slabovide osobe. Nakon Stefanovićevih reči, usledilo je mnoštvo komentara građana, koji su za ministra imali dosta pitanja, a mnogi su mu poručili i "da mu ne veruju ni reč".

Naime, Stefanović je napisao da „neće tolerisati bahatost i neporofesionalno ponašanje i da je policija tu da uvek bude uz svoje građane”.

Na reči ministra policije nadovezali su se brojni korisnici ove društvene mreže i upitali ga:

„Jel su kažnjeni policijski službenici stanice policije St. Pazova (zbog ćutanja) o uzgoju narkotika Jovanjica i policijski službenici stanice policije Inđija (zbog ćutanja) o uzgoju narkotika preko puta stanice?“.

Jedan komentator poručio je Stefanoviću da je „uz svoje građane“ policija koja hapsi lopove, kriminalce, nasilnike a ne bije i ne hapsi mirne građane ako se usude da kažu da se ne slažu sa potezima vlasti“.

Druge je zanimalo, kako to da se „nepropisno parkiranje brže kažnjava nego prebijanje građana i prekomerna upotreba sile, na protestima?“.

Jedan tviteraš uputio je i pitanje ministru Stefanoviću:

„Samo da pitam šta je sa službenicima koji su šutirali čoveka koji leži i sve to je snimljeno kamerama. Unapred zahvalan na odgovoru“.

Neki su imali poruku za Stefanovića:

„Ministre, neće ni tvoja goreti do zore!!!!“.

Jedan korisnik Tvitera ukazao je da se policijski službenici svakodnevno nepropisno parkiraju i objavio fotografiju nastalu ispred policijske stanice u Savskoj ulici.

„Vidi majke ti kad si u poslu da se kazne i oni što su rušili u Savamali i oni policajci što nisu izašli po prijavi to veče“, napisao je drugi korisnik ove društvene mreže.

Jedna korisnica Tvitera imala je oštru poruku za Nebojšu Stefanovića:

„Ministre Stefanoviću, promaklo Vam je toliko afera, krivičnih dela, pa čak i ubistava, a Vi se hvalite kaznjavanjem saobraćajnog prekršaja!? Pa stvarno!!!???… Uozbiljite malo koncepciju, dok trošite novac svih nas!!!“.

Mnoštvo korisnika Tvitera navelo je da Stefanoviću ne veruje:

„Izvinite na našoj grešnosti ali mi vam baš i ne verujemo. Ako možete da priložite neki dokaz. I molim vas da odgovorite na neke poruke. Hvala“, napisao je jedan korisnik, ali odgovor nije dobio.

„Odlično. A sad na red lažne diplome dok ne prodaju Sava Centar“, napisao je drugi tviteraš.

Da reči ministra policije „ne piju vodu“, pokazuje i sledeći snimak.

Podsetimo, “Oko sokolovo”, novi elektronski sistem za kontrolu parkiranja u Beogradu, od danas kreće s naplatom kazni za nepropisno parkiranje, čija visina se kreće od 5.000 do 25.000 dinara. Sistemom “Oko sokolovo” opremljeno je 18 džipova marke Land Rover Discovery, s o bzirom na to da beogradska vlast smatra da džipovi pomažu da se pokaže autoritet države.

Da li će „Oko sokolovo“ zaista „loviti“ i kažnjavati sve one koji nepropisno parkiraju, bili oni javni funkcioneri ili obični građani, s nestrpljenjem iščekuju svi. A do tad, građani za ministra imaju mnogo važnija gorepomenuta pitanja, od „mazanja očiju“ kažnjavanjem policajaca za nepropisno parkiranje. Jer, budimo realni, država u kojoj instituacije (ne)rade na ovakav način, ima mnogo ozbiljnije probleme od nepropisnog parkiranja, na koje je, „Oko sokolovo“ do sada žmurilo.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare