Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Zbog napuštenih kuća sa dvorištima punim korova Čačani, koji žive u Pantićevoj ulici imaju sve više teškoća. Pre nekoliko dana, na samo 250 metara od centra grada zmija je ušla u kuću i ujela stariju ženu, koja je završila u bolnici. Prema rečima Ljiljane Pantović, ova nezgoda se dogodila u njenoj ulici koja je nadomak centra grada.

„Žena je hospitalizovana, a ovde je postalo nemoguće živeti. Vidite koliko u našem okruženju ima  loma i korova, a niko od nadležnih službi ništa ne preduzima da se to sredi“, objasnila je naša sagovornica.
Ona podseća da su se žitelji tog dela grada još prošle godine žalili i upozoravali inspekcijske službe, ali od toga nije bilo ništa. Kako objašnjava, pojedine komšije su se odselile pre desetak do petnaest godina, a u nekim objektima su stanovali socijalni slučajevi, pa im je grad dao prostor na korišćenje.
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs
„Ti objekti su i u to vreme bili u lošem stanju, a pogledajte sada. Da smo Africi ne bi bilo ovako, a ne u centru Čačka“, istakla je Pantović.
Skoro identična situacija je i u Trnavskoj ulici, gde živi porodica Stefanović. Oni su, kako kažu, u „sendviču“, između dva napuštena stambena objekta iz kojih svakog dana izlaze gmizavci.
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs
„Pre nekoliko godina su ljudi napustili kuće, a neki su i umrli. Mi održavamo naše dvorište, kosimo, ali ne smemo u susedna da prelazimo, jer može neko da nas prijavi ili tuži“, priča Mira Stefanović.
Ističe, da se mnogo plaši zmija, odnosno svih gmizavaca koji su joj „komšije“.
Ona ima unuke, ali napolje ne sme da ih pusti same, jer je u strahu da im se nešto ne desi.
„Uvek smo pored njih, kada se igraju, voze bicikle. Deca žele i na ljuljaške. Ovo je nepodnošljivo“, zaključuje Stefanović.
Žitelji koji su ugroženi navode da su više očekivali od osnivanja komunalne policije koja svakodnevno „šparta“ njihovim krajevima, ali ništa ne preduzima.
„Dobijali smo savete da pišemo molbe i zahteve, ali smo odustali, jer smo dobili odgovor da oni nisu nadležni za zmije, već za, samo, domaće životinje“, istakli su Čačani.
Naša redakcija je kontaktirala ranije JKP „Gradsko zelenilo“ gde su nam rekli da njih ništa ne sprečava da izađu na teren, ali moraju dobiti nalog od gradskh inspekcijskih službi.
Pokušali smo da dobijemo odgovore na pitanja od načelnika Gradske uprave za inspekcijski nadzor, Igora Krivokapića, funkcionera SNS, ali se on, do zaključenja teksta, nije javljao na telefon.
Načelnik Moravičkog okruga, Slobodan Jolović kaže za naš portal da su privatna domaćinstva u nadležnosti vlasnika istih, a javne površine – gradske inspekcije.
„Mi smo republički organ, svako mora da daje odgovore na pitanja novinara, bez obzira da li su pitanja prijatna ili neprijatna. Upoznat sam sa situacijom, ali mi nemamo ingerencije vezano za taj problem“, kazao nam je ljubazno Jolović.
BONUS VIDEO: Zmija u centru Kragujevca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar