Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

 Krizni štab ne može da ide okolo, kontroliše sprovođenje mera i osuđuje svakog pojedinačno ko se ne nepridržava mera, poručio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković povodom velikog broja građana koji su bez maski prisustvovali ustoličenju novog srpskog patrijarha.

„Krizni štab je propisao mere i postoje nadležni koji su zaduženi za to da li se mere sprovode ili ne. Ne može Krizni štab da ide i proverava gde se mere poštuju. Mi možemo opet da apelujemo“ rekao je Gojković je na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

On je pozvao građane da se pridržavaju epidemoloških mera koje je usvojila Vlada Srbije, jer je, kako kaže, to jedini način borbe protiv epidemije.

„Svako ko se ne pridržava mera je neodgovoran u odnosu na ono što je država usvojila“, rekao je Gojković i naveo da bi inspekcija tim povodom trebalo da reaguje.

Na pitanje da li zdravstveni deo Kriznog štaba skreće pažnju političkom na rizične događaje, jer se čini da pravila ne važe jednako za sve, te da da građani dobijaju pogrešne informacije kada na televiziji vide da se neki ljudi kreću bez maske, Gojković je odgovorio da građani treba da veruju onome što govori struka i nauka.

„I iz političkog dela Kriznog štaba takođe pozivaju na poštovanje mera. Žao mi je kada neko to ne poštuje i što će se razboleti, kao i zato što će se sve to sručiti na leđa zdravstvenih radnika. To jeste naša dužnost, da lečimo, ali pozivam sve da se uzmu u pamet“, naglasio je on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare