Foto: Shutterstock/LMspencer

Građani Srbije od danas ne mogu da putuju u Grčku, pošto je ta zemlja zbog epidemiloške situacije u našoj zemlji zatvorila granice za turiste iz Srbije.

Zabrana ulaska će trajati do 15. jula i može da bude produžena, a kako navode u Atini doneta je zbog velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

Obaveštenje o zatvaranju granice je stiglo ambasadi Srbije u Atini iz kabineta grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa.

Aleksandar Seničić, direktor Asocijacije turističkih agencija (YUTA) izjavio je da su oni koji su se noćas i rano jutros zatekli na grčkoj granici pušteni da uđu u tu zemlju.

„Nemamo informaciju da je bilo ko vraćen, verovatno će se to dešavati tokom dana jer uvek ima onih koji nisu obavešteni“, naveo je Seničić za N1.

On je ocenio da je odluka grčkih vlasti da zatvori granice za srpske turiste neozbiljna, jer se uvek dešava tokom vikenda i pre prethodne najave, tako da ostavlja malo prostora ljudima da se organizuju.

Turistima koji su narednih dana trebalo da krenu put Grčke savetuje da pronađu dogovor sa svojim agencijama.

Naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Pojedini beogradski mediji preneli su pisanje grčkog portala Njusit da je državljanima Srbije, koji su se jutros u vreme stupanja zabrane zatekli u redu na bugarsko-grčkom graničnom prelazu Promahonas, dozvoljeno da uđu u Grčku.

Na graničnom prelazu je, prema navodima portala, od ranih jutarnjih sati čekalo stotine državljana Srbije, koji su satima bili zarobljeni na granici između Grčke i Bugarske.

Kako se objašnjava, državljani Srbije blokirali su prelaz koji je otvoren za državljane EU, te su službenici zbog opšte konfuzije odlučili da ih nešto pre sedam sati jutros ipak puste da prođu granicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare