Foto: Promo

Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahteva od policije i nadležnog Tužilaštva da odmah i bez odlaganja pusti na slobodu članicu UO NDNV i novinarku portala Nova.rs Anu Lalić

Predsednik NDNV Norbert Šinković za Nova.rs kaže da je ovo što se dešava sa našom Anom Lalić najbolji primer da su demokratija i slobode u Srbiji na izdisaju i da su institucije postale sredstvo za obračun sa dobrim novinarima.

„Mislimo da, ako je Klinički centar Vojvodine imao neki komentar na tekst Ane Lalić zbog koga je privedena i zadržana u pritvoru, mogao je pre objavljivanja da odgovori na njen zahtev za odgovore sa pitanjima, koja im je poslala“, naglašava Šinković.

On podseća da je KCV, i nakon objavljivanja teksta, mogao da se obrati Savetu za štampu ili novinarskim udruženjima, a ne da reaguje na ovakav način.

„Sa druge strane, neprihvatljivo je da u vanrednom stanju Tužilaštvu treba toliko vremena da obavi saslušanje jedne novinarke koja je privedena zato što se bavi svojim poslom.

Ona nije samo građanka već i novinarka koja predstavlja građane, i samim tim mislim da treba da ima prioritet u svim institucijama“, rekao je za Nova.rs Norbert Šinković iz NDNV.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram