Foto: Instagram/stojke_ministar

Miloš Stojnić, nastavnik hemije u jednoj osnovnoj školi u Novom Sadu, vraćen je na posao uprkos činjenici da je pokazao otvoreni šovinizam u školi, što je nespojivo sa pedagoškim radom.

Naime, nakon što je Stojnić 10 dana bio suspendovan, disciplinska komisija u Osnovnoj školi “Branko Radičević” donela je “rešenje” na osnovu kojeg će nastavnik biti vraćen na posao jer nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju, jer protiv njega nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja”, navodi
direktorka Suzana Marić.

Podsetimo, nastavnik Stojnić je na Instagramu objavio fotografiju sa nekoliko svojih učenika i potpisao je sa “Srpčići moji”. Sve to je uradio u Novom Sadu, glavnom gradu multietničke i multikulturalne pokrajine Vojvodine. Takođe, on svojim “Srpčićima” nije zatamnio ni lica, iako su maloletnici. I zbog toga, ali ne i zbog šovinizma, biće kažnjen: mesečna zarada biće mu umanjena za 20 odsto, jer „nije poštovao osnovna pravila o objavljivanju fotografija dece“.

Sporna fotografija se našla i na učeničkoj vajber grupi, u kojoj su i deca koja nisu srpske nacionalnosti, što je veoma uznemirilo njihove roditelje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare