Branko Ružić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, saznaje Nova.rs.

U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom “u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih“, i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

„Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“, poručio je Ružić u pismu premijerki.

Inače, Ružić je na konferenciji za novinare nakon masakra koji je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ počinio učenik sedmog razreda K. K, za ovaj zločin okrivio, između ostalog, zapadne vrednosti i iskoristio tragičan trenutak za najgore političarenje i promovisanje antizapadne politike.

„Kao što znate, Srbija je takođe, nažalost, i deo onog sveta u kojem se ovakve stvari sve češće događaju. Evidentan je kancerogen, poguban uticaj interneta video igrica, takozvanih zapadnih vrednosti i svima nama je jasno da je potreban krupan preokret, pooštravanje mera, ali i sistemsko iznalaženje rešenja kako ova tragedija ne bi, ne daj Bože, prerasla u društveno prihvatljiv način ponašanja kakav je nažalost slučaj u nekim zapadnim društvima“, rekao je Ružić.

On je potom poručio i da svi oni koji u ovom trenutku vide priliku “za političko lešinarenje tebalo bi da se pogledaju u ogledalo da dozvole bar jedan decentan rok da se jedna ovakva tragedija sagleda iz svih aspekata da čitav sistem pokaže ima li potencijal da da odgovor”.

Podsetimo, nakon masakra koji se dogodio u OŠ „Vladislav Ribnikar“ se ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj 22 u sredu uveče okupilo više hiljada ljudi, a na skupu je zatražena ostavka  ministra prosvete Branka Ružića.

U masakru koji je počinio K. K. (14), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, koji je u sredu oko 8:40 časova došao je naoružan u školu i otvorio vatru, ubijeno je osam učenika i čuvar škole, a ranjeno je još pet đaka i nastavnica istorije.

***

BONUS VIDEO: „Ja sam kriv“: Nastavnik informatike otvorio dušu i poslao poruku zbog koje bi ministar Branko Ružić morao da se postidi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare