Foto: Printscreen Twitter/ZoranIl77273998

Kako saznaje Nova.rs, nastavno osoblje će glasati da se iz škole isključe trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku zbog incidenta koji se dogodio u učionici škole. Učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smejali se.

„U sredu je sednica Nastavničkog veća. Glasaćemo za isključenje sve trojice učenika. Šta će biti dalje, videćemo“, kaže jedan od nastavnika u ovoj srednjoj školi u Trsteniku.

Prema našim saznanjima, ova trojica učenika, od kojih dvojica imaju 17, a jedan 18. godina, nisu baš bili nepoznati profesorima.

„Za svaki prekršaj za koji su bili kažnjeni, mora da postoji pisani trag. Verovatno ih ima“, kaže naš sagovornik iz Tehničke škole.

Zamenik direktora Tehničke škole Nikola Tomović bio je dežurni nastavnik u večeri kada se nemili događaj dogodio.

„Nismo ništa čuli van učionice, a profesorka se nakon tog časa obratila za pomoć i slučaj je prijavljen Hitnoj pomoći i MUP-u“, rekao je Tomović.

Dodao da takvih slučajeva bahaćenja nije bilo ni u Tehničkoj školi, niti u nekoj drugoj u Trsteniku.

„Učenici su verovatno videli takve klipove na društvenim mrežama i poželeli da budu viđeni i poznati u društvu, ali tada prave i nepotrebne greške“, naveo je Tomović.

#related-news_1

Milan Glidžić, direktor Tehničke škole kaže da je u pitanju takozvani treći nivo nasilja, za koji su predviđeni ukori sve do isključenja iz škole, i potvrdio da o tome odlučuje Nastavničko veće.

„Za krivičnu prijavu škola nije nadležna, već javno tužilaštvo ili policijska stanica, koji su o ovom događaju blagovremeno obavešteni“, kaže direktor.

Glidžić napominje da u školi funkciniše Tim za borbu protiv nasilja koji je prošao sve edukacije.

BONUS VIDEO: Javnost zgrožena maltretiranjem nastavnice iz Trstenika, prosvetari traže status službenog lica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare