Pero Jovović Priština 16.10.2021. Festival Mirdita, dobar dan, Mirëdita, dobar dan!, drugi dan festivala
Pero Jovović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"U prazničnoj euforiji Instagram sanduče novinara Nova.rs Pera Jovovića napunilo se svakojakim „čestitkama i željama”: od guranja očiju u grkljan, preko ubacivanja kostiju njegove babe u veš-mašinu, do pravljenja palačinki od njegove lobanje. Ranije slične pretnje na društvenim mrežama novinar je već prijavljivao, a u kojoj su fazi ti predmeti – još uvek ne zna."

Ovako portal Cenzolovka.rs piše o pretnjama koje su upućene našem kolegi Peru Jovoviću u jeku novogodišnjih praznika. Ovo nije prvi put da se Jovović suočava sa sličnim pretnjama.
Jovović je rekao da se trudi da ne živi u paranoji ali da mu nije prijatno zbog stvari kojima svedoči.

On dodaje i da nikada ne znamo ko se krije iza tastature i šta mu može biti okidač da izađe na ulicu „kako bi se obračunao sa tobom, jer smatra da je to ispravno ili čin patriotizma, a ti si prethodno predstavljen kao državni neprijatelj ili strani plaćenik”.

#related-news_0

Cenzolovka piše i da u Jovovićevom inboksu postoje oni koji se kontinuirano javljaju: najčešće šalju uvrede, spominju „Đilasa, Sorosa, Zapad, Šiptara”, ali i pitaju koliko para dobija itd.

Kako navode, zbog ranije dobijenih pretnji na društvenim mrežama obraćao se Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal – u decembru 2020. i oktobru 2021. godine, ali o daljem razvoju tih slučajeva ne zna ništa.

Pero Jovović navodi da veruje da će institucije raditi svoj posao i pronaći počinioce, ali kaže da nije preterano optimističan.

BONUS VIDEO Pero Jovović: Nisam se pokajao zbog kosovske zastave

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare