Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na zajedničkom sastanku rukovodstva Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Kosova (USONK) sa predsednicima sindikata na opštinskom i univerzitetskom nivou, odlučeno je da se štrajk nastavi do ispunjavanja svih zahteva, među kojima je i da počne dijalog Vlade Kosova sa štrajkačkim odborom.

Kako je saopšteno sa sastanka predsednik Unije nezavisnih sindikata Kosova (UNSK) Atde Hikoli je obavestio učesnike tog skupa o jučerašnjem sastanku sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijiem.

Učesnici sastanka su Hikoliju čestitali na naporima da se stvore uslovi za dijalog između vlade i Štrajkačkog odbora UNSK, kako bi se raspravljalo o svim pitanjima i došlo do prihvatljivog sporazuma.

„Jednoglasno mišljenje učesnika ovog sastanka bilo je da dok vlada ne sedne u dijalogu sa štrajkačkim odborom UNSK, koji je legitimno telo za upravljanje štrajkom i za razvijanje dijaloga sa drugom stranom, i Vlada ne ispunjava legitimne zahteve štrajkača, štrajk će se nastaviti“, navodi se u saopštenju.

Ponovljeno je da je do štrajka došlo zbog „nedostatka volje vlade za dijalogom“ i da se on odvija uz poštovanje volje članstva koje će odlučiti šta dalje uraditi.

Štrajk zaposlenih u javnom sektoru Kosova je počeo 25. avgusta.

***

BONUS VIDEO: Opet kosovske varnice i opet Gazivode…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar