Srđan Milivojević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Narodni poslanik Srđan Milivojević izjavio je u emisiji "Iza vesti" da je to što je osuđivani kriminalac Kristijan Golubović učestvovao u snimanju spota u osnovnoj školi u Beogradu jasan pokazatelj o stanju u našoj zemlji.

„Ovo je tempirana planira strateška akcija SNS-a da se sve obezvredi i da se Srbija pretvori u jedan veliki rijaliti. Čudi me da Vučić nije zastaklio čitavu Srbiju i pretvorio je u ‘Zadrugu’. Pa pogledajte na šta nam liči parlament. To je hram demokratije, a Ustav je kao Sveto pismo demokratije, i oni su pokazali da ne poštuju ni parlament ni Ustav. A ako tu ne poštuju Ustav, onda su scene sa Kristijanom Golubovićem pokazatelj da naše dno ima i podrum“, rekao je Milivojević za N1.

Dodaje da je hapšenjem bivšeg policajca Dragana Nikolića iz Leposavića učinjena teška nepravda.

„To je izvrnuto sve naglavačke. Čovek je optužen da je organizovao paljenje automobila Srba koji su preimenovali tablice, a njemu prvom je zapaljen automobil. I kuća mu je zapaljena, kao i imanje. I sada taj čovek ugrožava teritorijalni integritet Srbije i optužuju ga za ono za šta treba da optuže Aleksandra Vučića“, uveren je Milivojević.

Podseća da je kroz sličnu situaciju prolazila i Rada Trajković, koju su skoro svaki put kada je prelazila u centralnu Srbiju zadržavali pripadnici MUP-a Srbije.

Ne slaže se sa izborom Zorana Pašalića za Zaštitnika građana i smatra da je „ono što radi Pašalić – ruganje građanima Srbije“.

PROČITAJTE JOŠ

„On je zaštitnik samo jednog građanina, Aleksandra Vučića. a zauzvrat stranka Aleksandra Vučića je postala zaštitnik Zorana Pašalića. Zakon po kom je on izabran je ‘nacrtan’ za njega. Čovek ima 73 godine i bira se drugi put. To je stavka koja je naknadno ubačena u zakon. Bira se na mandat od osam godina. Taj čovek će imati 81 godinu na kraju svog mandata“, podseća Milivojević.

Ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da stavi pod kontrolu sve institucije u državi.

„On je sve institucije u Srbiji stavio pod partijsku kontrolu. Ne postoji nijedna nezavisna ni nepristrasna institucija. Njemu smeta sve što je objektivno nepristrasno i nezavisno. Zato mu i smeta N1 televizija. On ne može da izdrži kritiku, čak ni onu koja je dobronamerna“, istakao je sagovornik N1.

BONUS VIDEO: Dnevnik Uvod

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar