Bratislav Jugović, bivši poslanik Srpske napredne stranke (pošto je Skupština raspuštena) potpisao je inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma, a sada je objasnio šta ga je navelo na taj korak.

„Ja sam čovek od reči. Ja sam dao reč da ću potpisati, to je dobra inicijativa. Meni je kao nekome ko se uvek bori za snađne institucije jako važno da ovakvu stvar rešavam institucionalno“, istakao je on gostujući u emisiji „Pobudi se“.

PROČITAJTE JOŠ

On je dodao da je sat vremena stajao u redu kako bi potpisao ovu inicijativu.

„Dva su razloga zašto sam potpisao ovu inicijativu. Prvi je zato što sam ja levičar, i kao takav sam uvek protiv toga da se otvaraju rudnici. Međutim, ja sam ultra levičar, pa možda i grešim. Ne možemo sada da kažemo ‘hajde sada da ugasimo termoelektranu, nećemo da iskopavamo ugalj’, to nije racionalno“, istakao je Jugović.

„Ne može levica danas da se bazira na rudaru nego na IT stručnjaku, na medicinskoj sestri, na učitelju, lekaru, inženjeru. Na mogućnosti da radničko dete postane lekar, a ne rudar. Ja se za takvu Srbiju borim i Aleksandar Vučič nam iz dana u dan takvu Srbiju stvara“, dodao je

Kako je objasnio, njegov drugi razlog za potpisivanje inicijative je to što ne postoji tehnologija iskopavanja litijuma i bora koja je bezbedna za životnu sredinu.

Ceo razgovor sa Jugovićem pogledajte u video prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Među nama u selu Lukavac: Litijum na vidiku, meštani kažu STOP

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar