Foto: Promo

Udruženje NALED odgovorilo je do sada na više od 50 pitanja iz domena problema privrede u vreme koronavirusa, piše na sajtu ovog udruženja.

Na portalu NALED, u sekciji Covid-19, svakodnevno se objavljuju problemi koje privrednici dostavljaju ovom udruženju, a NALED odgovara predlozima rešenja za održanje poslovanja i radnih mesta tokom i nakon pandemije koronavirusa, saopštilo je ovo udruženje.

Na adresu NALED-a do sada je pristiglo više od 50 problema i predloga rešenja iz svih industrija – proizvođači, uslužne delatnosti, preduzetnici. Najveći izazovi sa kojima se suočavaju privrednici, stoji u saopštenju NALED, jesu plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova.

„Većinu tih problema NALED je prepoznao čim se prvi slučaj koronavirusa pojavio u Srbiji i uključili su se u njihovo rešavanje tako što su dostavili državi predlog 10 mera za rasterećenje privrede i očuvanje radnih mesta“, piše u saopštenju.

Otvorili su i stranicu za pitanja privrede o primeni propisa tokom vanrednog stanja na koje odgovara stručni tim NALED-a i ti odgovori su javno dostupni svim privrednicima u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram