Preševo
Foto: Uprava carina

Iako su prvog julskog vikenda zabeležene velike gužve na graničnim prelazima Preševo i Gradina, na kojima se čekalo po nekoliko sati, situacija je danas bolja, saopštavaju iz Uprave granične policije. Na Graničnom prelazu Preševo na ulazu u zemlju čeka se oko 10 minuta, a na izlazu do 20 minuta, a stanje je bolje i na Gradini gde na ulazu nema zadržavanja, dok se na izlazu iz zemlje čeka do pola sata.

Prošao je preko graničnih prelaza u Srbiji, kako navode iz Uprave granične policije, prvi veliki talas putnika koji su krenuli na godišnje odmore, a koji je zabeležen proteklog vikenda.

Juče se na graničnom prelazu Preševo najveće gužve bile na ulazu u zemlju i putnici su čekali i do sat i po vremena. Međutim, danas je situacija znatno bolja, poručuju iz Uprave.

Trenutna situacija na suprotnom kraju Srbije je takođe umnogome drugačija u odnosu na jučerašnji dan. Na Preševu, preko kojeg uglavnom idu svi oni koji žele na grčko primorje, čeka se do desetak minuta na ulazu i između 15 i 20 minuta na izlazu iz zemlje – navode u saopštenju.

Danas je kažu bolja situacija i na graničnom prelazu Gradina koji koriste putnici ka Bugarskoj ili Turskoj, a gde su juče čekali i do 4 sata.

Granicni prelaz Gradina
Granični prelaz Gradina Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

Na ulazu uopšte nema zadržavanja, dok se na izlaz iz zemlje čeka do 30 minuta – dodaju iz Uprave.

Iako je prošao prvi veliki talas putnika, iz Uprave apeluju na građane da se pre puta informišu i provere stanje na prelazima, te savetuju da, ako je moguće, izbegnu putovanja vikendom, jer su tada najveće gužve.

Dodaju da su na najprometnijim prelazima angažovali maksimalan broj službenika, a otvorene su i sve ulazne i izlazne trake, kako bi se kažu putnicima maksimalno olakšalo putovanje.

Situaciju na prelazima možete videti u realnom vremenu na kamerama AMSS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar