foto: nova.rs/video

Stanari Alaske ulice u Zemunu, koji od jula ove godine "muku muče" sa asfaltom koji im je "minirao" izvođač radova, konačno su dočekali sanaciju: radovi će biti izvedeni u periodu od 29. do 31. decembra, rekli su za naš portal.

U toku jučerašnjeg dana na vratima svih stanara pojavilo se obaveštenje u kom je navedena molba da se sa ulice sklone automobilie, pošto će se u navedenom periodu ulica asfaltirati. Stanar ove ulice, Dragan Leković, potvrdio nam je da su danas na teren izašli radnici firme “Lotex d o o”, a potom otpočeli skidanje postojećeg sloja asfalta.

Naš sagovornik veruje da će sve biti završeno u predviđenom roku. Podsetimo, portal Nova.rs ranije je pisao o Alaskoj ulici u Zemunu.

Firma „Lotex d.o.o“ otpočela je rekonstrukciju kanalizacione mreže u ulici, a angažovana je od strane Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda , a rok predviđen za radove bio je od 16. avgusta do 15. novembra.

Alaska ulica Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Portal Nova.rs poslao je zvaničan dopis na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, a njihov odgovor prenosimo u celosti:

PROČITAJTE JOŠ

„U okviru realizacije ugovora za izgradnju kanalizacije u bloku između Cara Dušana, Filipa Višnjića, Ugrinovačke i Miloša Mamića realizuje se i kanalizaciona mreža u Alaskoj ulici, kao i u njenom kraku koji je povezuje sa Ulicom Filipa Višnjića, sa vraćanjem kolovoza u prvobitno stanje.

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije u Alaskoj ulici i u toku je vraćanje saobraćajnice u prvobitno stanje. Radovi se u svemu odvijaju prema projektnoj dokumentaciji i pribavljenim saglasnostima za izvođenje radova. Ugovoreni rok za završetak radova na izgradnji parkinga, saobraćajnice, kišne i fekalne kanalizacije je mart 2022. godine“, zaključuje se u saopštenju.

Tehnički direktor u firmi koja je izvođač radova, Igor Vještica,  u izjavi za Nova.rs rekao je da oni nemaju nikakv uticaj i da je sve na Direkciji.

Iščekujući kišu i loše vreme koje će nastupiti u zimskom periodu, stanari su najviše strahovali od joše goreg izgleda ulice.

BONUS VIDEO: Investitor nastavio radove na gradilištu u Glamočkoj ulici uprkos zabrani inspekcije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar