Foto: Shutterstock

Predsednica Vjosa Osmani, predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca i premijer Aljbin Kurti su večeras najoštrije osudili ubistvo trudnice ispred Ginekološke klinike u Prištini."Večeras celo Kosovo tuguje za ženom koja nije uspela da postane majka, za izgubljenom ćerkom, za životom koji je nepravedno okončan. Večeras žalimo za nerođenim životom koji nikada nije udahnuo vazduh, za životom koji nikada nije zaživeo", napisala je predsednica Osmani na svom Fejsbuk nalogu.

Prema njenim rečima, reč je o još jednom jezivom i nehumanom zločinu, prenosi Beta.

„Još jedan ’muškarac’ koji se ne može nazvati čovekom, ali koji je oduzeo život ženi i detetu koja je trebala postati majčina radost i život. Večeras reči nedostaju, zamenio ih je očaj. Večeras je teško pomisliti da postoji nada!“, napisala je Osmani. Podvukla jer da se ovaj kriminalni talas i ovaj femicid nad ženama moraju okončati.

„Život devojaka i žena, kao i svakog našeg građanina, je svetinja“, napisala je Osmani.

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca izrazio je šok zbog ubistva trudnice u dvorištu KBUCK i da u takvim trenucima nema reči kojima bi se opisali tuga i bol koju svi osećaju.

„Večeras smo bili šokirani jezivim ubistvom 35-godišnje žene, u dvorištu KBUCK -a, za koju se ispostavilo da je trudna u poslednjim danima čekanja da rodi dete“, rekao je on.

Kosovski premijer Kurti reagovao na Fejsbuku i napisao da je trudnica ubijena na mestu gde treba da se leče.

„Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna. Oko 35 godina, ni na pola života. A dete koje je htela da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica. Čak čovek koji puca na ženu koju je trebalo da zaštiti. Koja je sada naša, svi mi. Zajedno sa njenom nerođenom bebom. Dva manje Kosovara, dva Albanca manje, misliće naši dušmani. Neprihvatljivo i nepodnošljivo“, napisao je Kurti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar