Foto: Newsmax Adria

Danas je drugi dan male mature za upis u srednje škole, tokom kojeg su osmaci polagali matematiku, a nakon završetka testa reporterke Nova.rs razgovarale su sa osnovcima o tome šta im je bilo najteže na testu. Po svemu sudeći to su bili pretposlednji i poslednji zadatak (19 i 20), a najveći problem bila je geometrija.

Sofija Djordjevic iz OS „Branko Radicevic“ u Boru ističe da je test iz matematike bio laksi od jučerašnjeg testa iz srpskog jezika.

„Nije bilo teško. Najteži je bio poslednji zadatak vezan za izračunavanje stranice piramide, a ostale sam dobro uradila. I zadovoljna sam“, kaže Sofija.

Kako ističe reporterka Nova.rs koja se nalazi u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Beogradu iz razgovara sa osmacima, odmah po završetku polaganja testa, saznala je da im je jako težak bio i 19. zadatak. Trebalo je izračunati dužinu stranice jednakostraničnog trougla.

Polaganje male mature završava se sutra kada će se rašavati pitanja na kombinovanom testu.

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula 2022. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula. Lista želja će moći da se podnese, takođe putem portala www.mojasrednjaskola.gov.rs, do 6. jula uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna.

Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6.i 7. jula 2022. godine.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do
20. jula.

Opširan kalendar i sve u vezi sa upisom u srednju školu, možete pratiti na portalu Moja srednja škola.

BONUS VIDEO Bez dojava tokom maturskih ispita

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare