Najstariji vozač u Srbiji produžio dozvolu u 94. godini

Društvo 17. apr. 202113:19
Podeli:
Tihomir Bešević
Tihomir Bešević. Foto: Infoliga.rs

Najstariji vozač u Srbiji je Ivanjičanin Tikomir Bešević, koji uveliko gazi desetu deceniju, ali i dalje sedi za volanom svog četvorotočkaša.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošao je sve potrebne testove i lekarske preglede, i u 94. godini ponovo produžio svoju vozačku dozvolu.

„Pre nego što mi produže dozvolu, odem kod nekoliko lekara. Proveravaju mi vid, sluh, reflekse i sve ono što je potrebno da bi čovek vozio kola. Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju“, rekao je deda Tika za RINU.

Iako gazi devedesete, on čita bez naočara i obavlja sve poslove koje rade ljudi i trideset godina mlađi od njega. Ceo život je radio i kaže da je zahvaljujući tome sačuvao zavidnu vitalnost.

Vozački ispit je položio pre više od 70 godina, a u svom vozačkom stažu ispod točkova je ostavio na stotine hiljada kilometara, jer ga nije umaralo da vozi do Turske, Italije, Njemačke i Austrije.

„Ipak sam svestan da više nisam mladić u najboljim godinama i za volanom provodim daleko manje vremena. Vozim samo kratke relacije“, kaže ovaj najstariji vozač u Srbiji.

Tokom svoje vozačke karijere ostao je, kako kaže, veran kralju automobila – Mercedesu.

„Tih davnih četrdesetih kad sam krenuo da vozim, prvo sam kupio pežo, a posle mercedes. Od kad sam prvi put seo u njega, proizvođača više nisam menjao. Za mene je mercedes neprikosnoven“, naglašava, prenose Nezavisne.com.

U Ivanjici svi dobro znaju Tikomira i njegov beli mercedes, a mnogi od njih su se s njim i provozali.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar